Bucură-te de zilele libere fără grija banilor!

Sărbătorile de 1 Mai și de Paște din acest an sunt ocazia perfectă pentru ca tu să petreci cât mai multe momente plăcute împreună cu familia sau prietenii. Cu siguranță, poți să faci acest lucru și într-un mod cumpătat, prietenos cu bugetul tău.

Ți-am pregătit câteva idei simple și distractive care, sperăm noi, te vor ajuta să îți petreci aceste zile libere cât mai frumos, fără să fie nevoie să faci cheltuieli mari. Hai să le descoperim împreună!


1. O ieșire în natură

O drumeție sau o plimbare cu bicicleta în natură, alături de familie sau de cei mai buni prieteni, se poate transforma într-o amintire de care să te bucuri tot anul. Nu doar că te va înviora aerul curat și vei face ceva mișcare după masa de Paște sau de 1 Mai, ci poți folosi acest moment și pentru a descoperi lucruri noi în jurul localității tale sau pentru a depăna amintiri cu cei dragi.

2. Reuniune de familie

Unde-s doi, puterea crește! Îți poți invita prietenii sau familia la tine acasă pentru a petrece Sărbătorile împreună. Dacă vrei să fii cumpătat, organizează totul în stil american: roagă-i pe prieteni sau pe membrii familiei să aducă și ei anumite feluri de mâncare sau băuturi. În acest fel vă veți bucura cu toții de o masă bogată, cu feluri tradiționale românești, fără să fie nevoie să cheltuiți foarte mult.

3. Grătar în aer liber

De Paște sau de 1 Mai, un grătar în natură este întotdeauna o idee bună! Iar, dacă faci alegeri chibzuite, te vei asigura că nu cheltui foarte mult. Fie că alegi să îți inviți prietenii apropiați sau familia, vei putea să te bucuri de prezența celor dragi și de aerul cald de primăvară. În apropierea acestor zile libere, multe magazine fac reduceri la sortimentele de carne pentru grătar și poți alege și alte produse sau băuturi care beneficiază de discounturi.

4. Tradiții de Paște

Dacă ai copii, Sărbătorile de Paște sunt ocazia perfectă pentru a-i învăța despre tradițiile românești din această perioadă. Pregătiți împreună o mâncare sau un desert specific Paștelui (drob sau pască) și colorați ouăle după metode tradiționale. În prima zi de Paște, vă puteți spăla cu toții pe față cu apa în care ați pus un ou roșu și un bănuț, pentru a fi puternici și vioi tot anul. Bineînțeles, poți organiza și un concurs de spart ouă.

Vă veți distra împreună și veți rămâne astfel cu amintiri plăcute despre această perioadă frumoasă petrecută în familie. Nicio ocazie de a învăța ceva nou nu trebuie irosită!

5. Picnic în pădure sau în parc

Un picnic în aer liber, în pădure sau chiar în parc, poate deveni o tradiție frumoasă de Paște sau de 1 Mai. Te vei bucura de zilele libere, de aerul curat și de bunătățile tradiționale pregătite, într-un mod relaxant, înconjurat de prieteni buni sau de familie, fără ca întregul eveniment să presupună cheltuieli importante.

 

6. Seară de jocuri și activități

Poți organiza o seară de jocuri, filme și activități distractive la tine acasă, alături de prieteni apropiați sau de membrii familiei. Puteți să jucați cărți, rummy, diverse jocuri de societate sau mima. Ai la dispoziție numeroase opțiuni care îți vor transforma seara într-una distractivă, de care cu siguranță vă veți aduce cu toții aminte. Sau, dacă preferi să petreci mai mult timp în aer liber, poți organiza un mini campionat de fotbal, badminton sau un alt sport apreciat de toată lumea.

7. Evenimente în comunitate 

Dacă nu ai posibilitatea să te întâlnești cu prietenii ori familia, poți participa la evenimentele organizate de primării. În perioada Paștelui și de 1 Mai au loc de obicei diferite târguri cu specific de primăvară, sau chiar concerte cu muzică pentru toate gusturile.

 
Citește și articolele:

Fraudele financiare: Cum te păzești de ele

Banii familiei: Cum îi gestionăm chibzuit

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi
sunat în cel mai scurt timp posibil.

AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente