Pregǎtirea rechizitelor pentru toamnă

 Toamna se numără bobocii, dar și rechizitele!

Educația este cea mai importantă investiție în viitorul copiiilor, iar, fiindcă suntem deja aproape de începutul unui nou an școlar, ți-am pregătit câteva recomandări pentru decizii chibzuite. 

1. Fǎ inventarul şi refoloseşte produsele rămase din anul anterior

Înainte de a merge la cumpărături, verificǎ care dintre rechizitele rămase din anul școlar precedent mai pot fi folosite. De exemplu, ghiozdanul, stiloul, penarul sau creioanele colorate se numără printre articolele cu întrebuințare mai îndelungatǎ. Dacă ghiozdanul are nevoie de o reîmprospătare, îl poți personaliza cu insigne sau etichete textile cu personajele preferate ale copilului tău!

2. Pregǎteşte lista cu strictul necesar

În această listă se pot regăsi caiete, instrumente de scris sau echipament pentru orele de educație fizică de care ești sigur că ai nevoie. Pentru obiectele specifice, precum trusă de geometrie, numărătoare sau alte articole, amână achiziția până după ce primești necesarul de la școală – doar așa vei evita cheltuielile inutile!

3. Stabilește un buget detaliat pentru cheltuielile cu începerea școlii și asigură-te că te ţii de el

Nu uita să pui bani deoparte, să te asiguri că faci față cheltuielilor mai ridicate din luna septembrie. 

4. Implică-ţi copiii în fiecare decizie

Lucrați împreună la lista de nevoi și dorințe și informează-i despre bugetul disponibil. Așa, dacă sunt necesare compromisuri, vor fi implicați și ei în decizia de amânare și vor fi conștienți de bugetul familiei. 

5. Urmărește reducerile

Multe magazine și librării oferă reduceri pentru o selecție de articole. Află ce oferte sunt disponibile și profită de ele pentru a economisi bani.

6. Verifică și oferta magazinelor online

Uneori poți găsi oferte mai convenabile online. De aceea este bine să cauți oferte și pe site-urile magazinelor cu rafturi virtuale înainte de a lua decizia de cumpărare. 

7. Vizitează anticariatele

Deși manualele sunt gratuite, dacă vrei să le cumperi copiilor atlase sau cărțile pentru lectura obligatorie, poți lua în calcul și o vizită la anticariat. Aici poți găsi articole în stare foarte bună, la prețuri mai prietenoase. 

8. Cumpără în cantităţi mari

Unele rechizite, cum ar fi caietele, pixurile sau coperțile pot fi achiziționate la set, la prețuri mai avantajoase, și pot fi folosite pe parcursul întregului an. 

9. Alege mărcile proprii

Acestea oferă aceeași calitate ca a mărcilor cunoscute, dar la un preț mai accesibil, economisind astfel bani fără a face compromisuri asupra calității.

10. Discută cu profesorul 

Astfel, vei afla dacă există programe de care poți beneficia pentru puțin sprijin, precum tichete educaționale, rechizite gratuite sau chiar vouchere pentru a achiziționa tablete. 
 
Cu puțină planificare, începutul noului an școlar va fi lipsit de stres, dar condimentat cu mult entuziasm, fără a deveni o povară financiară. Amintește-ți că fiecare economie contează și că implicarea copilului în procesul de planificare financiară poate fi o lecție prețioasă. Astfel, poți să te asiguri că pregătirea pentru școală este completă, iar copilul tău se bucură de o experiență educațională de succes. 

Provident

Publicat la:
01 aug. 2024 07:30

Ne poți găsi și aici:

Facebook Instagram LinkedIn YouTube